31 October 2010

.::Aq dan Mereka::.

selamat pagi bloggy...:P
btw mau story about yesterday..
setelah 2hari kuar ngn adik2 llk..so semalam turn kuar ngn adik2 perempuan n mmbe2 gurlz plak kn..
destinasi jusco tgk wyg "cuti2 cinta"..then p city park kt seremban..main snap2 pic n then p karok kt nilai plak..
dri tghari smpai kol 9 mlm..so letih...
yg amat meletihkan time amik pic jek..hahah..
kat dalam bilik karok pon melompat..giler x..
tapi xley nak ltak pic kt cni..sbb lom ade sumber pic tu lg..semua pic kt camera dak nawal..
so kena la tunggu die upload kt fb baru aq copy n paste jek masuk dekstop aq..
senangkan keje aq..hahah..teknologi kn canggih..:P
so semalam mmg hepi giler..hangout ngn eka,nawal,ain n mas..
if ade sorg lg mmbe lg best kot..tapi xtaw la..knp die mnyepi sejak balik ke kolj ni..hurm..
eka n ain sem last..sem depan lom tntu jmp mereka lg..so semalam mmg best..lame xhangout together2 cmtu..
always menjadi kenangan abadi pasni..
i love u all girlz..really love..u all r the best..:)
ok la arini mau balik jB..so nga bersiap2 kemas beg ni..mlm td xkemas sbb penat sgt2..huhu..tu yang bgun awl ni..k la klo pic da ade aq upload klo xde dengar la ape yg aq merepek n celoteh kt blog aq sendri..huhuh..

Aq Sendiri:

30 October 2010

.::2 Hari Bersama Arul, Wan n Wan, Mas::.

semalam sekali lagi kuar dengan arul,wan n wan, mas..dri petang sampai la ke malam..huhu..
destinasi awal..g giant nk beli brg..cri pnye cri brg xjmp...
tbe2 arul plan last minutes g mines kt serdang..
so after giant ke serdang plak ye..
giant kt nilai..xke melencong ke tempat lain tu..huhu..
then smpai serdang aq n mas round2 sendri..aq mncri beg n kasut..tu matlamat ntok kuar semalam..
coz aq bukan kaki shopping..if skali da beli baik beli bnde yg lain..
so lain kali xyah beli lg da..huhu..
at least pencarian mndtgkan hasil..
aq jmp beg n kasut yg aq rse ok..:P
tapi duit aq kuar..tu se nak nangis tapi ku tahan kan jek..
hahah..after that dlm kol 8 smpai kol n kol 9lbh kuar blik..
makan kt tempat yang arul recommend kn kt ampangan..
so sblom g ampangan singgah jusco sebab dak2 ni nak main bowling..
aq n mas xjoin..sebab kami mau karok g tmpat karok k..huhu..
after that dlm kol 11 lbh baru ke ampangan..
time turun bukit yg kt seremban tu tbe2 nampak sirent polis..
ingat kan ade roadblock..
tp excident upenye..kreta terbalik woo...dahsyat gak la..divider pon tertanggal..nampak sgt kreta tu hilang kawalan sebelom terbalik..dahsyat2...so truskan perjalanan ke ampangan..
sampai ampangan dok tggu makanan yg arul order..
die pesan...."ape yang arul order korang kena makan taw!.."
aq dengan muka tertanye2 bertanye sendirian..
apekah yang diorder arul??haha..agak lame la tunggu..perut tol2 lapar..
bila order da smpai hah amik kau...makanan bermacam2..
nak taw ape??4keping nughet,1 hotdg, sekeping burger ayam,kentang,kacang manis, roti digoreng dengan telur, sehelai daun salad,sepotong timun..kuah die adelah sos n mayonis..banyak x??giler banyak n tu sume ntok harga rm7.70..
time nak habiskan semalam tercungap2 jugak la..lambat giler abis..hahah..penuh perot eden ni hah..
tapi pape pon kenyang tahan gaban..puas hati la juga..huhu..
after that balik kolej kol 1 lbh..
tu kisah semalam..setelah 2hari menghabiskan masa bersama mereka..
tq bawa aq jalan2..tq buat aq ketawa..tq kt arul sbb tunjuk tempat2 best nk crik makanan..huhu..sem depan bwk la lg..4 sure aq n mas nak join..kan mas..haha.. 

Empunya Story:

29 October 2010

.::Exam Done!!::.

Alhamdulillah...exam da abis semalam..dapat menjawab dengan lancar nya..
tapi cam bease la..
da abis jawab akan terasa debaran menanti result nya..
hope xde yang tersangkut..

sangat risau..sebab ade soklan yang aq jawab main hentam jek jwpn nya..

huhu..bukan xingt jwapan yg aq da buat notes..
tapi xmnyangka soklan tu keluar..:P
ok so abis exam semalam kuar makan ngn kawan2..
after that teringin nak karok untuk mlepaskan tension sem ni..
hahah..cam la sebelom ni xpenah g karok tu kan..:D
so after that dok blik sampai ke malam..
baru la kuar makan dengan mas berdua..
on the way balik makan..
lalu sebelah blok adik2 wan n teriak2 mereka dari bawah..hahah..punya la sopan aq ni..xmalu pon ye kan..bear la..aq pnya suka la kn..
sekali wan kate nak p downtown..
aq n mas kate "NAK IKUT!!:d"..
so pe lg xpenah g downtown..so pg la..
kol 10.40 gerak dari kolej..
sampai downtown jalan2 jek..
ngat nak beli something tapi xyah la..
sebb pk elaun lom masuk..huhu..
then after that bdk2 ni lapar nk makn..
sbelom blik kolj p la makan dulu..
time tu kol 1.30 pagi..aq??aq mmg la xmkn..sebb prut still penuh lg k..
n xde mood ntok makan that time..
than baru la blik kolj..
tu jek kisah semalam..
hihi..mekasih kerana bawa akk jalan2 ye adik2 ku..
wan,wan n arul..mereka mmg kaki makan n jalan..
aq plak ngn mas..huhu..so semalam satu kreta 5 orang..:)

Celotehku:

27 October 2010

.::Dimalam Hari::.

ok..story malam ni..
memerah keringat untuk memorizes coding n some of not about exam tomorrow..
esok pg pukul 8.30 pagi aq exam OOP..
or the real name is Object-Oriented Programming..
soklan punya la banyak..semua ada coding2 yang berlainan...
untuk mendapat A dlm subject ni..
semua bergantung pd exam esok..
even da buat assignment smpai distinction..
tp sir kate klo exam xbgus jwpn xmemuaskan..bley dapat pass jek..
pass it "C" only..
how dare...so nak xnak kena la brtungkus-lumus malam ni..
so dari start kol 8 td smpai kol 10 baru siap notes and segala coding..
blom menghafal lg tu..aish...
so sekarang bersiap sedia mental n fisikal..
menahan ngantuk n menghafal notes..
so wish me n all frenz gud luck tomorrow morning..:)



.::Love is::.

tatkala tengah dok memorizes notes..
menjana ideas untuk mentaram ayat petang ni..
still lagi sempat menggedik kan diri update blog..
hahha..
ni update saja2 jek..
tertiba rase nak update..
tertiba terasa kata2 kat dalam photos ni sume best2..
so layankan jek..
it all about love..
the all pic is about love..
that not means im in love ok rite now..
but love bukan hanya pada kekasih jek kan..
love juga pada yang MAHA PENCIPTA..

love juga kat family kite..terasa rindu menerkam jiwa..
it ok be patient..
next week insyaAllah balik JB jmpa orang yang tersayang..
(^^,)




Bingkisan:

.::Exam!!::.

hye mornink to all..
pagi yang amat menenangkan jiwa ragaku..
pagi yang penuh kedinginan..
air embun yang membasahi jalan2 tar kat luar hostel..
sangat indah pagi ni..huhu
ok la..actually aq tengah study ni..
almaklumla final exam in da corner..
tol ke ayat aq??
aq peduli ape kan..aq yang taip..haha..:P
malam tadi dok memorizes note sambil baring di atas bantal n tilam yang agak "empuk" ni..
bley plak aq trtidur..
tu pon tertidur time da pukol 4 lebih pg td..so sedar2 pas subuh..
after that smpai sekarang lom tidur..
menahan mata kerana aq nak membace notes..
exam petang t kol 2.30..
rase gundah gelana jiwa ni..
tabiat bease time2 exam da kembali..
huhu..selagi xjawab exam selagi tu xsenang duduk..
lagi2 la if exam tu kite confuse dengan soklan nye..ahai...:P
pape pon wish me and all my dearest frenz good luck at the exam todays...
step2 sbelom masuk examination hall is:

1. langkah kaki kanan bila masuk dalam dewan..

2. cari tempat duduk yang agak sesuai dengan course..
3. bace doa and selawat banyak2 sebelum menjawab..
4. start tulis details kat paper b4 answered the question..
5. open the paper and look at the question..
6. if xpaham bahasa inggeris bace sampai pahm..
7. bace dengan teliti supaya xtersalah jawab..
8. bukak paper jawapan ntuk answered the question..
9. make sure the all question are done with successful answer..
10. stand up from chair and pe lg blah la dari situ..huhuhu..b4 that angkat tangan mengucapkan syukur pada Illahi sebab kita da jawab soklan sebaik mungkin..


*p/s: kalau nak lulus dengan cemerlang..jangan selalu or jangan sesekali buat toyol time exam..berdosa..if lecturer xtaw may be member taw tabiat buruk tu..xpon if xde sapa yang taw kita buat toyol..tapi Yang Maha ESA tahu segala tindak tanduk kita..(^-^)v...

Menduduki Exam:

26 October 2010

.::Kesejukan di Library::.

ok that it..

enough...so cold at library rite now..
tangan n jari membeku...
tulisan dari lawa menjadi cakar ayam..
semua kerana mu aircond..huhu..
otak da start jem..
dengan kepantasan internet di library...
dengan ketidak jumpaan information about "spreadsheet problem"..
ish kesabaran menguji diri ini..
sabar2..be patiently ok..
i can do it..

Kedinginan:


.::Story Hari Isnin::.

assalammualaikum..morning, morning n morning...
arini aq bangun tersangat la awal..
tesangat la rajin..xtaw kenapa..
sedangkan semalam tertidur keletihan..
huhu..cam aq cakap semalam..
aq kuar ngn member kan..
kami kuar petang..
xlama la..kuar juz round2 in da world..hahah..
merepek sudah..time kuar hujan rintik2..

naik motor plak tu..ahai..seb baik xbsah kuyup..

redah jek..seb baik sweater aq color hitam..tp da pakai pon still sejuk..
ok la time ronda2 semalam, adik wandepot menelifonku..
kenapa ye..sume nye gara2 die kate mdm sajitha suh aq tambah sikit2 assignment aq..
yg aq pelik aq sorg jek plak yang kene..
pdhal aq sa tunjuk kat die sblom ni..
ahaiii nasib la bdn..t ptg jumpa die jap..
blik semalam kejadian yang xdingini berlaku..
tiub motor bocor k..
punya la risau ni..nak wat cmne..
tiub ganti n pam sume kat dlm bilik aq..
nak sampai ke kolej jauh lg..
terpkse la telifon abg mmbe tlg dtg kejap..
so dpt la anta aq blik hostel kan..huhu..then selesai masalah..
sampai hostel my perot is "krong..krong..krong.."
tandenya aq lapar..malas nak kuar g kdai makan..
p beli burger bawah blok wan sudah..
aq order oblong daging special..
besar sedap lak tu..hhuhu..
kenyang n ley buat 2x round makan nak abiskan semalam..
\burger tu lg sedap dri kat blok blkg..huwahuwa..
sbb banyak perencah..sos, mayonis, sayur, lada sulah sume sama..
yum3.....sedappppp..:P
then smlm borak2 ngn membe xsedar camne ley tertido..
hahah..cian membe..cakap sorg2 time aq sleep..:P
ok smpai ctu kisah semalam..
ni bangun awal kenapa ntah..
semangat exam esok kot..:D

Yang berceloteh:


25 October 2010

.::Avatarku::.

ok...planning ari ni..

nak kuar with my member..

tapi die terlajak tidur..
so xtaw sempat ke x..huhu..

it ok xkesah..
sekarang planning nak g library buat revision sikit ntok exam rabu n khamis ni..
ingat nak p pas zuhur..
tapi dengan rahmat-NYA..
hujan turun di bumi mantin ini..
ahai..xpe..hujan rahmat..
tunggu sampau hujan ni reda baru p library..
sambil2 xde kerja ni..
aq meng-create avatarku..
huhuhu..tu tanda nya kebosanan...
hujan reda la ye..






ini aku:

.::Disaat Aku Menyintaimu::.


Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta


keinginanku:

.::Aku Merindui Kamu::.

assalammualaikum...selamat hari isnin..huhu..
hurm..bnde ni da lame nak post..
dri mggu lpas..
tp sebab kebusy-an yang teramat sangat..
so terpaksa la tunda..
actually kan..aq merindui mereka..
agak2 siapa mereka??

mereka teman2 kat kolej..
seriusly..
da nak abis sem ni amat la busy memanjang..
jumpa pon jarang..
lg2 dak tecik eka..si busuk eka..huhu
rindu giller kat die..
minggu lepas xjumpa pon..tu yang sgt2 merindui die..
lgpon da lame xlepak ramai2 ngn mas,eka,nawal,ain n membe2 yang lain..
maklum la..akhir sem..
lg2 eka..die sem ni last year..or last sem..
sem depan die praktikal n tros abis..
semalam call ngat nk ajk p mkn..
skali taw die xseht..n nga siapkan project die..
cian kamu dak tecik..
but akk tol2 miss u..
akk miss kat korang..
bile dapat hang out together??
pape pon akk harap project kamu siap n bile semua kerja settle t kite ley la hang out kn..
i really miss u all girlz..

kerinduan ini:

18 October 2010

.::Kegilaanku::.

assalammualaikum..selamat pagi..
saje2 nak update blog..
mate dah terasa mengantuk..
tapi kerana assignment semua nya tahan..haha..
dalam mase2 yang busy cmni..
aq sempat mengedit pic kat picnik..
so ni name nye kurang kesedaran diri..
assignment berlambak tapi xreti nak siapkan..huhuhu..
cam text kt pic ni..
mengharap ada satu keajaiban berlaku suatu hari nanti..
keajaiban dimana semua assignment siap sepenuh nya..haha..
ok la sambung balik kerja yg pending td..
daaaaaa...
^_^


Kegilaanku:

17 October 2010

.::Pada-MU ku Bermohon::.

assalammualaikum..malam minggu..malam yang sunyi..sunyi dari bunyi kenderaan kat kawasan hostel ni..kebanyakan student balik umah masing2..aq??aq cm bease xberkesempatan nak balik..tunggu cuti sem jek la t..:)

setelah aq hitung pakai jari agak lame aq xnangis..adalah dalam seminggu lebih rase nye..tapi malam ni aq menitiskan air mata ini sekali lagi..semua kerana dia..aq xkisah dia or org lain nak kate apa..terpulang la..mulut manusia kita xley diamkan..aq hanya mampu mendoakan terbaik untuk dia..

buangla aq jauh mana pon..aq redha..
hinalah aq semampu mana nak hina pon..aq redha..
n untuk apa2 yang aq dpt..
sedkit pon aq xkan membalas..
sedikit pon xkan ku pendam..
bearlah ia terkubur dihati ini..
cukuplah hanya aq mengatakan aq mendoakan dirimu..
untuk berdendam takkan aq mulai..
untuk bermusuh jauh sekali..
kerana itu bukan sikap ku..
yang dulu aq ingat mngenali diriku sekarang tidak lagi..
semua nya hanya kerana..............................................................

YA ALLAH..
ampuni aq sebagai hambaMU ini..
ampuni dia dan ampuni mereka..
jauhkan lah sikap berdendam, sikap api kemarahan dalam jiwaku, sikap bermusuh..
jauhkan lah segala sikap negative itu YA ALLAH..
amin ya rabbala'lamin..

Luahan Ini:

14 October 2010

.::Bengang Betul::.

assalammualaikum pembuka bicara...
sesunggguh nya aq nak berbicara n berceloteh petang ni..
hati aq sekarang ni sangat2 la sakit..
nga membara2 panas nya..
ish..nak taw xsebab ape??
semua kerana orang2 yg jual alat untuk memahirkan org dalam bahasa inggeris..
alat ape???ade la satu alat tu..
tiap2 sem..or mcm tiap2 brape bulan skali orang yang same datang kt kolej..
nak mempromote product dorang kt student2 ni..
ish..yang paling xsuka..orang xnak tp tahan2..
tu yang paling dibenci oleh aq..
kenapa aq benci??sebab semua mcm mnipu jek..
menipu duit..kalau xde beli bnde tu pon..
kalau kita sendiri belajar betul2 insyaAllah ley mahir kan..
ni x..da la cam pakse2..
da la aq jenis xsuka dipakse2..

ok la kenapa aq sngat2 marah kerana..
balik class dorang tahan..
pegi class dorang tahan..
td balik class org yang same thn aq menahan plak mmbe aq..
aq konon2 nak klentong..
tapi silap ckp ckit..
"xpe la kak die da ade.."sebb nya kawan aq senyap jek n xsuka..
ok aq taw silap aq..
klo aq mmg aq blah jek gtu..

tp xkan nak bear kan budak kcik ni sorg2 kne thn..

sekali orang tu p basuh aq..
peh..ye aunty sy taw sy silap mnipu..
sy silap mnipu orang yang da selalu mnipu orang lain..
so boley la belajar dari aunty kan2??
huh..aunty tu cakap kat aq..
"ok..jgn menipu..berdosa..kalau xde kate xde..kalau xnak kate xnak..aunty ni cikgu ok..bukan murid..so jangan menipu.."
owh die pnye permainan psycho sangat2 membuat aq bengang..
nak "m" aq jek kan..
seb baik aq ade rase respect kt die..
kalau la aq ni jenis kurang ajar da lame aq sound..
tp ni kerana die "AUNTY" ok..
so kena aq jage tatakata aq..

ok la..ni kata2 aq nak bagi kat aunty tu..
"aunty i am very sorry..if i lie b4 this..and u know i lie coz u r the teacher rite..but u know something..when the person said no..no..no..u must stop to disturb the person..u r clever coz can use ur word to psycho a student to buy ur product..but u think is a good??aunty nk cari duit lebih sebab tu aunty join promote skali..xsalah..tp xyah la smpai nak cakap dosa segala..aunty pon ade silap nya..sebb time mula2 nk promote ckp lain..bila student da beli lain jadi..the price so expensive la aunty..xyah nak tipu2..BERDOSA!!aunty yg ajr td..kan2.."

ok hati ini sangat marah ye!!!


Yang Berhati Panas:

Usia Ku

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
Daisypath Friendship tickers