30 November 2010

.::Sorry Making Ur Confuse::.

kenapa aq perlu merasa keadaan sperti itu..
kenapa lah aq mudah sangat menyayangi orang..
the simple word is..
i am human being..
kenapa ada perasaan cemburu ea..
sedangkan si dia berbual hepi tentang hari² die lalui..
aq patot hepi..
mula² memang hepi..
sampai lah satu part..
perasaan hepi kurang..
aq menangis sendirian..
damn hurt that feeling..
sorry to make ur self confuse..
kalau lah aq taw dikau akan confuse..
surely..that nite xkan muncul soklan untuk mu..
surely that nite aq xkan membuat pengakuan..
so sorry..

26 November 2010

.::Tag From Laina::.

sekarang ni musim ujan..lame rasenye xupdate..da xtaw nak merepek apa dah..huhu..kebetulan siang td ade dok men-skodeng blog² membe..sekali terpandang rupa² nya Laina ada menge-tag nama ku..tq ye dak Laina..:)

nama kamu apa?nama penuh tau, taknak nama glamer.
nama aq dalam surat beranak n IC adalah nama yang sama..
xde yang aq ubah² k..haha..nama penuh aq..
"Siti Nor Aisyah Binti Md.Yusoff"
juz name penuh jek kan..xkate name pendek kan..haha..
(^_^)v

umur pada tahun ini.
agak sedar diri ni..
makin lama makin belia..
but my tagline still
"muda, remaja, belia, dewasa"
hahah..xde kene mengenakan..
umur aq 21tahun..
(^_^)v

pendapat kamu mengenai Justin Bieber?
ok die kan..die kan..nak gtaw ke??huhu..
die kan..artis muda yang comelllll...
suka lagu die dowh..terpikat i..hahah..
suare die pon best..
(^_^)v

Lady Gaga plak?
ok dulu aq mmg minat lagu die..
tapi aq xminat org nye..terlalu fuhh..seksi dowh..hahah..
tapi sekarang sejak taw rupa²nya die sembah syaitan..
bertambah lah aq xsuka..dengan lagu² aq da xnak suka n amik taw..
(^_^)v

suka lelaki yang style camne?
ok cakap pasal style lelaki ni..
hahah..aq pon xtaw la..terlalu sush aq nak cakap..
adakah aq suka yg xber-style or yg ber-style??
aq juz ley jawab no komen..huhu..
yang pasti wat masa ni aq lebih suka lelaki yang ber-style sempoi jek..
(^_^)v

kalau artis sapa yang kamu mau?
aih payah la camni..pasal artis² jek..hahah..
seriusly bukan taw sgt nama artis luar² negara..
kalau dalam negara plak..
spe ye..let me think first..
might be Ashraf Muslim..
hahah..do know la..
(^_^)v

dah berapa lama blogging?
since February 2009 until now..
dah 1 tahun 9 bulan n bape ari..huhu..
(^_^)v

blogger yang anda kagumi dan kenapa?
cik warnida: sebab nya entah tiap kali baca blog die mesti ada jek idea die post..ada jek cerita die post..best..

peminat kpop?knp?
xberminat..xpenah nak minat..haha..
(^_^)v

lagu orang putih dengar x?
dengar but totally not all la..
sebab apa xtaw..hahah..
that why sush sikit nak meng-improve bahasa english ni..
(^_^)v

lagu melayu?
lagu melayu tentu la dengar..
but sekarang ni lebih banyak lagu indi kan..
so lagu2 indiband ni pon kdg² da bercampur aduk bahasanya..
lagu melayu ada yang best n ada yang kureng kot..huhu
(^_^)v

kamu bangga tak kamu rakyat Malaysia?
of course aq bangga..
bukan takat bangga jek..
aq bersyukur sangat² aq rakyat Malaysia..
huhu..i love Malaysia...
(^_^)v

harapan anda untuk negara?
aq berharap sangat Malaysia akan terus kekal aman selama²nya..
dapat berkembang sampai keserata dunia..
agar rakyat dapat terus bersatu hati untuk terus mempertahankan negara tercinta..
tanpa mengira bangsa, keturunan, warna n so on..hhuhu..
(^_^)v

kereta impian anda?
owh hanya kereta impian ye...
swift putih..huhuhu..
(^_^)v

rumah idaman anda?
hurm..rumah yang da ada ni da cukup la..
huhu..juz kalau ade rezeki pas abis study dapat keje yg mantap² memang aq nak decorate my house now..
huhu..
(^_^)v

ok last one.tag 5 orang kawan kamu.
saya ramai kawan.
tapi untuk tag ni sapa² yang baca..
n bosan² boley la buat tag ni..
seriusly i alu²kan..huhuhu..
(^_^)v


18 November 2010

.::Oh Biskut::.

ok skrg ni aq berasa sangat² lapo..
bila da jadi mcm ni..macam² yang aq terasa nak makan..
terasa nak makan biskut lemak cecah ngan air teh panas..
sedap nye..lagi² time nga sejuk² camni..
tapi biskut plak xde..huwaaaa...aq ngidam nak biskut jek..
xmahal permintaan n idaman sy ni..
hanya biskut..biskut lemak..biskut rangup..
sedap nya!!


.::Aq Yang Tenang::.

finally...seminggu hidup aq tenang tanpa fikirkan masalah yang sebelum ni mengganggu ketenangan hidup ku..
masalah yang aq rasa xpatut untuk ada n menyemak lagi kat dalam hidup ku..
sangat² hepi dowh perasaan camni..
bukan senang nak dapat balik perasaan ni..
sebelom ni masalah tu muncul n menyemak da sebulan lebih kat dalam diri ni..
so akhirnya ia da xde..sangat² hepi xterkata..
aq pon xde fikir ape² da pon sekarang..
sebab semua nya da lega..
past is past..
today never come back as a past..
tomorrow is about tomorrow..
its not like a past again..
n that make me think its cannot be like past..
life must be go on..
chill..


17 November 2010

.::Selamat Hari Raya AidilAdha::.

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..
esok pagi2 gerak balik kampung dengan mak n pkcik n isterinya..
so malam ni punya activities..
rebus ketupat, masak lauk2 ntok raya..
then ni ngah tengok my mom buat kek kukus..
huhuhu..mak punya kek kukus memang sedap..
aq??kek kukus aq hancur la..lom smpai tahap buat kek kukus lg..
hahah..ni kes nak elakkan tertido mlm ni..
so merepek sekejap kat sini..
:D

15 November 2010

.::Mimpi Paling Bodoh::.

assalammualaikum..salam cik ct tulus tanda ingatan...
cewahhhh..hihi..da lame x karok ni..terasa nak p karok lak..
xpe2 tunggu naik sem la p ngan membe..:P
arini ari isnin..15 november..xde pape special pon arini..
hihi..korang pernah x mimpi² cam aq mimpi pagi tadi..
nak taw x ape aq mimpi.. yang cam sengal² bodoh..
actually ingat² lupa pon ada gak ni..
tapi yang pastinya mimpi aq mimpi paling bodoh n xmasuk akal..
hahha..sebab nya ape nak taw x..
aq mimpi aq kawin..bakal laki aq tu muka sbiji cam muka adik aq..
ade ke patot..sah mainan tidur tol mimpi aq pagi td..
bila da mimpi camtu xde makne nye aq nak teruskan bermimpi..
pe lagi bangun la..huuhu..

14 November 2010

.::Before, Semasa, After::.

kenapa ye b4 period, time period, n after period..
akan mengalami sakit perot giler2..
lg2 time period and after..
longlai, merintih menahan kesakitan..
air mata sampai mengalir keluar kerana sakit..
orang kate tiap kali kita sakit tandanya untuk menghapuskan dosa2 kecil kita..
YA ALLAH semoga terhapus dan terampunlah dosa2 kecilku atas kesakitan ini..
MyEm0.Com

12 November 2010

.::Never Say Goodbye::.



never forget who me without people at around..
to say goodbye to them it really hurt..
but them easily to forget me because i do something wrong..
the fault i do they punish without having mercy..
they laugh when i cry..
they satisfied to do me like that..
do me like i don't have any feeling..
they ignore me without hear what i want to saying..
it really hurt to act like me..
act like never having problem with people..


11 November 2010

.::Hati Ini Luka Lagi::.

aq berduka lagi hari ni..2 3 hari ni selalu sangat post aq tentang berduka kot..
sorry la kalau ade yang terbace blog ni n cakap aq ni bored ke ape ke..
aq xkesah..sebab nye aq jek yang tau kenapa aq camni..
ini blog aq..tempat aq lepaskan segala keluhan masalah or else..
janganlah pertikaikan kenapa aq berduka lara sepanjang masa..huhu
MyEm0.Com
aq memang tengah sedih dowh..xguna tipu diri sendiri..
aq da try (again n again) cuba buat yang terbaik untuk melupakan benda tu..
tapi semua xmenjadi..semua nya aq trasa xberguna lagi..
bak kate seorang teman ni mungkin dugaan untuk aq..
ye aq terima dugaan ini dengan sabar..
aq redha bukan nya aq xredha dengan apa yang berlaku..
tapi hati ini terluka n tiap saat seperti dipijak2..
iya..kalau la dalam post ni ley tunjuk betapa merintih nya aq, menangis nya aq seperti MyEm0.Comhujan lebat yang turun..pasti semua dapat melihatnya..
tapi post ini,diblog ini hanya ayat n kata² sahaja yang dpt aq luahkan..
maybe ia xdapat dirasai untuk si pembaca yang membaca..
itu pun kalau ada kan..huhu..

YA TUHAN..aq terasa bagaikan nak demam bila perasaan ni bersarang dihati..
memang dah demam pon..huuhu..ape ley buat kn..T_T
MyEm0.Com

10 November 2010

.::Again n Again::.

it happen again n again...MyEm0.Com
how dare them make me like this..
i hate them coz give me punishment without rational thinking..
without rational minds..might be..
if has a rational in their self, this all must not happen today..
damn hurt my feeling rite now..
and its hurt when have people love us not understand n believe us..
MyEm0.Comwhat ever happen it will happen..
what ever their do, i accept with a smile..
(^_^)v


.::Gas Habis Dowh::.

tengah tang tung tang tung di dapur..
sekali api dapur terpadam slow²..
weh aq tengah masak untuk makan malam ni..
ape ni kalau ye pon nak abis tunggu la aq siap masak..
sadis dowh camni..
pe nak buat..ingat nak jek calling mak cakap pasal gas abis..
n aq masak separuh jalan..hahah
tapi lom sempat aq berganjak dari dapur aq tengok² kat tepi gas yang kosong ade tong gas yang still belum berusik..
terima kasih lah sebab mak abah ade beli tong gas lebih..
so terselamatlah masakan aq..huhu.. 
teruskan aktiviti memasak..
(^_^)v 

.::Ku Petik Bintang-Bintang::.

petang ni terdengar plak lagu ku petik bintang-bintang..
time dengar lagu ni jek terasa something la..
cam menusuk dikalbu la die punya lirik..
huhu..nak kata aq jiwang ke..
nak kata aq cengeng ke..
lantak la kan..sebab tu sifat aq..
ini kisah aq..so ape yang berlaku aq punya pasal la..
hahah...kejam xayat aq..:P

KU PETIK BINTANG-BINTANG


Kupetik bintang-bintang
Biarpun banyak halangan
Rela tempuhi segalanya
Onak yang kupijak bagai tak rasa

Kusedar sejak mula
Tiada jalan yang mudah
Tapi kuyakini di dalam hati
Akhir terkota jua sumpah dan janji

Walau sukarnya bagi mu sayang
Perjalanan menyakitkan
Tapi hadapilah dengan kesabaran
Kan tiba kebahagiaan

Tiada batasannya
Usia ataupun rupa
Kita bersama memulakannya
Sehingga ke akhir kita terus berdua 
Suka Hatiku:


.::Gud Nitez::.

i felt very sleepy...
i felt want put my head above the soft pillow..
in this time, the mattress likes call me to use it..
forget all confusion which hit myself..
gone above the mattress, place the head on pillow, and hand receptacle read the prayer sleep..

Nitez:

09 November 2010

hurm..aq xtaw kenapa perasaan xbest menyelubungi malam ni..
sebab ape??mengapa??aq sendiri xtaw..
YA ALLAH..
sesungguhnya KAU mengetahui apa yang berada didalam fikiran dan hatiku ini..
sesungguhnya KAU mengerti apa perasaan hamba-MU tatkala ini..
semuanya kacau bilau..haru biru..huru hara..amatlah xtenang..
aq hanya mendapat ketenangan ketika disisi-NYA..
pada-NYA lah tempatku mengadu segala yang menimpa diri ku..
sekuat mana aq menempuh hidup ini, tapi ada masa aq down juga..
ini kerana aq manusia biasa..hati ini juga mudah terluka..
aq bersyukur kerana aq diberi akal yang sempurna.. 
untuk aq berfikir mana yang betul mana yang salah..
tapi aq xdapat menipu kata hatiku sendiri..
aq xdapat menipu diriku sendiri..
aq hidup dalam samaran..
luaran yang bertopeng senyuman tetapi dalaman adalah kesedihan..
ouch..so hurt..damn hurt..
who know??who care??
i dont think have people really understand me..my feeling..
ini kerana semua nya aq pendam dalam hati ini..
aq kuburkan dalam diri ini jauh dilubuk hati seorang insan yang hanya mampu bertawakal dan pasrah dengan ape yang terjadi..

Kekacauan:

.::Hati Manusia Tidak Serupa::.

sketsa dua teman..
bacakan n pahamkan..




disuatu malam yang hening..dua teman saling meluahkan apa yang dirasai tentang manusia..


©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©©


si N: aq xpaham tol la setengah2 manusia sekarang ni..

si B: knp ni??ape yang xkena??

si N: iyela..manusia sekarang ni kadang2 pikir xpakai minds pon..cakap main lepas jek kot..

si B: huhu..alaaaa..bease la tu manusia zaman sekarang..rambut jek sama hitam..hati lain2 beb..

si N: yela aq taw la tu semua..tapi aku xtahan tengok orang yang ala2 bajet lebih ni..panas hati..

si B: sabar la N..kau bukan xtau manusia sekarang mana ley tengok manusia lain lakukan salah..even kecik pon salah manusia lain tu sedaya upaya dia akan heboh n besarkan cam jom heboh tu..hahah..(si B smbil berkata sambil membuat lawak untuk teman nya yang sedang marah)

si N: kau ni B..aku tengah marah ni kau pula nak wat joke..xjalan dowh..

si B: (B mengeluh..sebab joke die xmenjadi..) aku xtau nak kata apa la N..manusia ni xkan pernah puas hati dengan manusia lain..manusia ni mulut dorang kita xley nak tutup..manusia ni sekecil zarah silap manusia lain pon boleh nampak..manusia ni silap diri sendiri mereka xkan nampak tapi kalau silap manusia lain memang akan bernyala2 la depan mata depa..:)

si N: tu lah pasal kan..tu yang buat aku hangin satu badan kau tau x..ade yang setengah tu lagak cam GOOD2 jek..sedangkan dia pon sama jek cam manusia yang dia sedang kutuk tu..aku bukan ape la B..aku memang sakit hati dengan manusia yang cam talam dua muka ni..kadang2 tindakan dorang ni melampau2 la plak..even ada yang menyokong tapi ada juga yang xsuka cara dia..hurm..

si B: huhu..cam yang aku cakap kan la tadi tu N..mulut manusia xda sapa ley kawal..yang leh kawal adalah diri manusia itu sendiri jek..kalau manusia itu sendiri da rasa diri dia dah bagus xley la nak kata apa kan..lebih2 lagi kalau ape yang dia kata, ade orang yang membackup kata2 die..so lebih la dia rasa diri da cukup bagus..n silap dia yang lepas xkan dia perasan..bagai kan sudah ludah tetapi jilat kembali ludahan nya..bercakap tanpa berfikir begitu lah rupanya..orang kata cakap siang pandang2, cakap malam dengar2..eah tol x peribahasa aku ni N??hahah

si N: haha..kau ni siap peribahasa segala..:P

si B: aku just nak ungkapkan dalam peribahasa jek..ok pe bukan ko xpaham..hahah..kita kena la gunakan bahasa kita..bahasa kan jiwa bangsa..huhu..

Sketsa:

05 November 2010

.::Hepi Deepavali::.

assalammualaikum..salam jumaat..:)
ok arini ari jumaat..friday..
and this day is deepavali days..
Selamat Hari Deepavali pada kengkawan yang berbangsa India...
arini xde keje..oleh kerana keadaan diri yang xberapa nak baik..
xberapa nak sihat dari semalam siang..
so arini dok diam2 jek kat umah..
sakit wooooo...huhu..
ok la xde cte..boring pon ye..tengah2 sakit ni xtaw nak wat ape da..
sakit2 still ley masak kira ok la tu kan..
huhu..arini try buat popcorn sendiri..n hasilnya menjadi wooo....
tapi api kuat sgt kot..trase pahit ckit..hahah..:P
pape pon popcorn tu still ley makan k..
(^_^)v

Celoteh ku:

04 November 2010

.::Pictures Only::.

ok ni pic2 untuk post entry .::Aq dan Mereka::...macam yang sebelum ni aq penah gtaw aq akan upload pic bersama kesayangan aq kat kolej kan..so meh le kite melayan pic2..

section pertama:
venue: Jusco Seremban 2...
description: p tengok wayang crita "CUTI2 CINTA"







section kedua:
venue: City Park Seremban..
description: snap snup picture..













Me n Them:

.::Day Dream Only::.

aq mengimpikan sesuatu yang xpasti..
adekah aq salah memilih dalam perjalanan hidup ini..
sampaikan aq xpasti ape yang aq cari..
mencari sesuatu yang xjumpa sampai sekarang ni membuat aq tertanya2..
sampai bila aq harus menanti semua ini..
kerana aq sendiri da taw bahawa yang aq nantikan mustahil untuk aq dapat..
ye aq yakin tentang itu..
n aq sedar tentang itu semua..
bukan kerana aq xredha akan semua ini..
tapi aq mengharapkan semua ini akan jadi lebih baik seperti dahulu..
ini hanyalah anganan semata2..
what in my mind, can give problem to them?

ouch...deaf your earsblind your eyes....

just forget it..(^_^)v


Hanya Mimpi:


Usia Ku

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
Daisypath Friendship tickers