21 August 2010

.::Speechless::.

assalammualaikum..hari minggu n hari yang patut aq jalankan semula assignment yang dah tertgguh dua hari ini..sesungguhnya diri ini sangat malas untuk memikir ayat ntok assignment..coz im not perfect..huhu..dan sebab nya aq memang xminat langsung dengan ayat2 ni..tapi ape ley buat..belajar IT,software,computing tapi kena amik subject project management yang serupa lebih kepada business..hahah..memang out ke longkang lah aq punya ayat..

ok la berbalik pada post entry hari ni..speechless..kenapa ye dengan speechless..dan mengapa pula aq speechless..aq speechless sebab takot memberi pandangan pada sesuatu perkara..takot if bagi pndangan akan ada orang yang terasa..so xsalah lah aq speechless..dan speechless aq bukan kerana aq xkisah..bukan juga kerana aq xboleh ambil terima pandangan orang lain..tp speechless aq sebab aq sendiri manusia biasa..yang mempunyai kekurangan..so terfikir adakah aq layak memberi pandangan sedangkan baru memberi pandangan tp ada yang seperti membangkang..

pandangan aq hanya pada apa yang aq tahu n ape yang aq lihat disekeliling..bulan puasa bulan yang mulia..sepatot nya kita mengumpul amalan banyak2 kn..dan katekanlah if ada member2 kita mengatakan secara lisan or sebaliknya..bahawasanya dia lapar sangat n haus di siang hari..even dia berkata dengan xberniat or berniat..bukan kah makruh puasa nya..tapi tidak lah sampai batal puasa nya..even dia hanya nak mencari dan menarik perhatian orang lain dengan kata2 itu, ia sudah dikategorikan sebagai makruh kan??

aq xpernah berfikir dan terfikir untuk mengaibkan orang lain..sesungguhnya manusia tidak lah sempurna..tapi kenapa ada juga segelintir orang yang membangkang apabila ditegur sedikit tentang makruh nya puasa kita if kita berkata lapar n haus..kenapa perlu manusia mengatakan "biar kan lah orang tu..dia hanya nak menarik perhatian jek tu..maybe kn..dan xbuat pon ape yang die katakan itu..kita bukan nmpk pon..so xyah la pertikaikan.."..that means seperti orang itu xambil kisah dengan orang yang sering berkata haus n lapar..

ok la frenz..ilmu aq bukan lah banyak pun smpai nak menegur2 ni..tapi parent bagi aq didikan dari kecil..menghantar aq ke sekolah agama n sekolah bease..sampai sekarang aq menuntut kat kolej..so if aq terlupa aq xde la terus mnerus memberi pandangan pada benda yang aq xpasti..tp aq mrujuk kepada sapa2 yang tahu..barulah aq memberi pandangan..so adakah salah pandangan aq itu..hurm..maybe orang xdapat terima cara aq member pandangan..so what can i say is im not a perfect human..im still learning each time..so lebih sesuai kalau aq gunakan peribahasa ini :
" buah cempedak diluar pagar,
ambil galah tolog jolokkan,
saya budak baru hendak belajar,
kalau salah tolong tunjukkan "


dan kita sebagai manusia haruslah tegur menegur dan ingat mengingatkan antara satu sama lain..xboley la kita pandang sebelah mata jek dengan apa yang berlaku..maaf post kali ini sangat panjang cikit karangan nya..maaf juga if ada yang membaca akan terasa dengan post ini..but seperti apa aq kate td..
" IM NOT PERFECT "

nukilan:

2 comments:

LainaSofia said...

cayok cayok buat assignment okay :) akk boleh ~ :D

Sweet Cleopatra said...

laina..chaiyok2 untuk kamu jgk..huhu..:P

Usia Ku

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
Daisypath Friendship tickers