18 February 2011

.::Love Story 2::.

ok ni story sambungan love story pd entry b4 ni..story smbungan ni pon sbb ada yang bertnya ape reaksi si hawa bila si adam meluahkan isi hati??huhu..story die xde la hot..story die bease2 jek..story kali ni ttg ape yg si hawa rasa bila si adam meluahkan isi hati pd si hawa menerusi SMS sblom ni..tatkala selepas subuh si hawa membaca segala SMS yang dikirimkan oleh si adam padanya..

dalam cahaya lampu bilik yang samar2..si hawa membaca message yang diberikan kepadanya..message yg mngandungi segala luahan perasaan si adam kpd dia..si hawa sememangnya tergamam, terpegun, terkejot..si hawa tersenyum sambil membaca message yg diperolehinya...si hawa berasa diri sgt dihargai..n seriusly si hawa terharu dengan segala luahan ikhlas dri si adam..si hawa mnyedari bahawa si adam amat menyayanginya..tapi si hawa merasa ragu n takut untuk mnyatakan perasaan nya..si hawa masih lg berfikir..si hawa sentiase memohon petunjuk dari Yang Maha ESA..jika betul si adam adalah jodoh nya..si hawa redha dan akan menerima dengan hati yang trbuka..tapi ternyata si hawa dalam keadaan celaru..si hawa still xtaw ape yang ditunggu dalam hidupnya..

dalam hati si hawa..si hawa berkata.."maafkan sy ye awk..sy taw awk syg sgt kat sy..awk cinta kan sy..saban hari saban waktu awk ungkapkan kata2 hikmah tu..ye sy taw..sy xpernah melupakan kata2 awk..awk terima segala kekurangan yang ada pd sy..tp sy xsedia lagi..sy merasa rendah diri ntok mngakui sy layak ntok awk..awk terlalu baik..ye sy mngaku..sy syg awk..awk taw kn..tapi layak kah sy bersama dengan awk..layak kah sy mewarnai hidup awk untuk hari2 akan dtg, smpai lah kita berdua mnutup mata..layakkah sy mendampingi awk..layakkah sy menjadi suri hidup awk.."

itulah perkara yang sentiasa si hawa rasa dalam diri..sikap terlalu merendah diri dengan kisah2 dulu..mnyebabkan si hawa meragui untuk mnerima si adam..si hawa sering kecewa..si hawa lebih senang mnyusuri khidupan dengan berkawan buat masa ini..tapi smpai bilakah si adam akan menunggu si hawa??adakah selama2 nya si adam dapat bertahan menunggu si hawa??YA TUHAN..bukakanlah hati si hawa menerima keikhlasan si adam..berikanlah petunjuk pada si hawa YA ALLAH..ajal maut semua ketentuan dari-NYA..jodoh pertemuan juga datang dari-NYA..

kata2 si hawa untuk si adam..sentiasa meniti di bibir..even si hawa xungkapkan nya pada si adam..
"awk..ketahui lah..bahawasanya berkenalan dengan awk merupakan "nur" pd sy..awk membuat sy menangis..bahkan awk jugalah yang membuat sy tersenyum..awk membuat sy terasa..tapi awk jugalah yang memujuk sy..sy kejam..bila awk merajuk..sy xpeduli..sy xpujuk..sy biarkan krenah awk yg merajuk..kejamkan sy..tp bila sy merajuk..awk serius memujuk sy..awk seboleh nya menjaga hati sy..baik nya hati awk..awk sentiasa melayan kerenah sy..sy marah, sy geram, sy sedih, sy gembira..semua nya awk layan..awk kata awk xpernah rase nak marah sy..sbb awk xpndai marah..ye sy mngaku..selama kita berkenalan..awk xpnh marah sy..terima kasih ye awk..terima kasih kerana mnyukai org seperti sy..org yg berhati batu..org yg degil..sy hargai segalanya..tapi........................sy xbersedia..sy lom yakin sy mampu membahagiakan awk..entahlah awk..awk knl sy kan..so biarlah amsa menentukan segalanya..maafkan sy ye awk.."

ok la..smpai cni cik ct celoteh ttg love story..hihihi..cik ct juz story mory jek ttg love..mane la taw kot2 ade yang bace nak kongsi pendapat..tapi cam cik ct kate kt entry b4 ni kan..yg suka baca, silalh baca n komen la skali k..yg xsuka silalah ke blog lain..cik ct xmarah n xkesah..hihi..pape pon..pd yang membaca..pd korang la kan..ape yg patot si hawa buat??betul ke tindakan si hawa tu??n klo korang si hawa la kan..ape korang lakukan??klo korang si adam plak adakah patut korang mnunggu si hawa??hihihihi..jom la kalau rajin bg pendapat..silalah..:P

maybe entry membosankan pd segelintir pembaca..tp ni tulisan aq..aq pnye suka lah..hahha..

2 comments:

cancerGreen said...

kisah yg menarik:D
klu sy jd si hawa tu dlm situasi skrg ni cuba buat solat istikharah..mohon petunjuk dariNYA..insyaAllah..:)

klu sy jd si adam: "tepuk dada tanya hati" hehe:D~~

*baik cerita cepat dekat saya!:P

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

cancergreen:
mekasih atik..menarik ye..hihi..nak cerita ke di sebalik tirai kisah adam n hawa ni??hihihi..malu la..hahhaa...pape pon mekasih di atas respond anda..:P

Usia Ku

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
Daisypath Friendship tickers