30 March 2011

.::Show Me Your BFF Contest::.

Assalammualaikum..Hah..ni aq nak gtaw..aq telah ditag oleh cik nana lah yg sungguh comel ni ntok buat contest ni..Contest ni diberi nama "Show Me Your BFF Contest".nak taw lebih lanjut about this contest..click jek link ni k..

Dear Nurulbadiah Lai,
Ok actually I have many BFF..I love them very much..
First group BFF aq time skola adalah mereka2 yang berada didalam pic ini..

n gelaran ntok BFF ni adalah “EFIN”..What is EFIN?combinasi drpd nama2 pggilan kami berempat..Ecah it me..Fysa, Ieka n Nad..aq syg mereka2 ni..sebb mereka BFF aq..n skali aq da syg..n sekali aq da berkawan..Selama2 nya tetap kawan aq..n lebih parah lg mereka BFF aq..hihi..Believe or not, aq n mereka pernah ade conflict besar sgt2 bagai bom atom bila meletup..conflict yang xkan aq ley lupakan smpai bila2..conflict yang mnguji persahabatan aq dan mereka..conflict ape??xperlulah aq nak critakan..juz the conflict give more pengajaran ntok aq n mereka dalam bersahabat..

sesungguhnya seteruk mana kita bergaduh ngn BFF kite..stu masa nnt semua akan selesai juga..kita haruslah byk berdoa n bersabar..jgn mudah putus asa..tiap ape yg berlaku ade hikmahnya..ya…TUHAN itu MAHA ADIL DAN SAKSAMA..MAHA MENGETAHUI DAN MAHA MENDENGAR..setiap doa yang dituturkan dibibir kite insyaAllah akn dimakbulkan..at last..syukur pada-MU YA ALLAH..semoga 
persahabatan yang terjalin ini akan kekal sampai keakhir hayat..amin~~

Second group BFF aq adalah zaman college aq skrg..mereka2 adalah kesayangan2 aq kat kolej..ni la mereka2..
mereka yang menjadi tulang belakang aq time kat college adalah..
atik a.k.a. mas yang xley diramal ape akn dia lakukan..
dak busyuk eka a.k.a dj kepoh..
dak tecik nawal a.k.a drift gurl..

ikot turutan la k..depan sekali dak tecik nawal, second is dak busyuk eka, third is me, n last is atikku mas..huhu
mereka sentiase dekat ngn aq kat kolej..mereka lah keluarga aq kat kolej ni..maklum lah family aq kat jb..sedangkan aq kat n9..so far ok..knp mereka BFF aq??sbb nya mereka ada dengan aq tatkala suka n duka..mereka memahami ape yang aq rase..sentiasa menolong n menyayangi aq..mereka mmg the best..korang nak taw tanpa mereka aq pon xtaw pe nak jd..hihi..mereka semua masing2 ade kerenah nya..kerenah yang kadang2 aq xlarat melayan pon ade gak..haha..tp mereka ttp kesayangn n BFF aq..
ni ade lg sorg..iaitu mama or ain..die ni aq kenal sejak PLKN..
tapi berjumpa semula time kat college ni..
mereka2 sume mmg BFF aq..n aq harap ia akn smpai keakhir hayat..
kawan mmg mudah kita cri..tapi yang bergelar BFF mmg sush sikit..
sbb xsemua org ley bersatu ngn diri kita..hihi..
pape pon aq mnyayangi mereka semua BFF aq smpai ku menutup mata..
jalinan persahabatn yang terjalin xkan putus sia2 cmtu jek k..
jika diizinkan ALLAH..amin~~

cmne aq bahagikan masa ngn BFF aq??
seimbang n sama rata..
no pilih2 kasih cm rancangan kat RTM tu k..haha..
ksh syg yang terpancar antara aq da mereka sume adalah kasih sayang sahabat..no more than that ok..
risau klo org pk kite obses ngn shbt kite xelok jgk..

sebelom terlupa..aq tag mereka ber4 empunya blog masing2 tu join this contest..

"A loyal friend laughs at your jokes when they're not so good, and sympathizes with your problems when they're not so bad.  ~Arnold H. Glasgow"

12 comments:

Miss Tira said...

Stylo tu pakai kasut Supra. Hehehe. Nice foto. Nanti Tira ada masa Tira buat segmen ni. :)

AiN5zOL said...

bubu...bru wat tag yg bubu tag ari 2...da dtg tag yg baru....
huhuhuhuhu:P
nsb baik da siap wat yg previous...
:D :P

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

miss tira:
huhuhu..orite..take time ok..:D

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

mama:
hahah.. efficient ni..so laju la..bab nak mntag org kan..hahah..

kupu-kupu_cinta said...

o0o0 ini yg kedua ea.. haha ok noma akan bwat nnt ea.. n nnt noma bgth ecah law da siap. :D

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

noma:
huhuhu..orite dear..

Nurulbadiah Lai said...

salam dear

thanks joining

done check urs

wish u all de best

cancerGreen said...

terima kasih :) sebab selitkan gambar saya dalam contest ni..walau apa pon saya sayang kamu juga! BEST OF LUCK YA KAMU:) kalau menanng jangan lupe saya!haha :D

kupu-kupu_cinta said...

ecah... ni compius jap. kena letak pic sekeping je ke. or leh lbh?

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

nurulabadiah lai:
wasalam..welcome n tq dear..:D

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

atik:
huhu..sama2..sbb knp sy ltak kamu??sbb kamu bff sy..sentiase disisi saya..sentiasa dikeliling sy..n that y sy xrse alone kat kolj..sbb sy taw kat kolj sy ni ade yg sentiase ingt n syg sy sbg kawan..:)

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

noma:
huhuhu..ikt contest..die kate xksah letak byk mane pon..huhu

Usia Ku

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers
Daisypath Friendship tickers